SØGNING


Sitemap / Om sitet / Kontakt


Astma-Allergi Forbundet


Astma


Allergi


Høfeber


Eksem


KOL


For fagfolk

Dagpleje Vuggestue Børnehave SFO Sundhedsplejersker Forebyggelse AllergiAstmaAstmatisk bronkitisAllergiForebyggelseAllergi i næse og øjneFødevareoverfølsomhedBørneeksemIndeklimaPå tur


Legeplads og allergi


Træer og buskeGræs, ukrudt og blomsterGode rådForside >  Børnehave Legeplads og allergi

Legeplads og allergi


En pollenfri legeplads

Astma-Allergi Forbundet har samlet information og gode råd omkring valg af planter til legepladsen, hvor der kommer børn eller voksne med allergi over for pollen, skimmelsvampespore og kurvblomster.

Skal I anlægge en ny legeplads eller blot udskifte en del af beplantningen, så kan I vælge planter, der enten er insektbestøvede eller planter, som ikke producerer allergene pollen. Det giver selvfølgelig ingen garanti for et pollenfrit udemiljø, men ved at fravælge fx birketræer kan I til en vis grad reducerer mængden af birkepollen lokalt og derved mindske høfebersymptomer hos børn med birkepollenallergi.

I forhold til børn, som reagerer på stærke dufte, er det muligt at vælge planter med blomster, der ikke dufter. Det er også vigtigt at huske på, når I vælger potteplanter eller blomster til vindueskarmen inden døre.Fik du svar på dine spørgsmål?
Ellers kontakt Astma-Allergi Forbundets Rådgivning på  tlf. 43 43 42 99.
 Læs mere